Életmód

Az eddiginél is brutálisabb poloskainvázió jön

Az elmúlt napok lehűlése miatt tömegesen próbálnak bejutni a meleg lakásokba a büdösbogarak.

Már most is elég sok poloskával lehet találkozni szerte az országban, de az elkövetkezendő napokban az ázsiai márványpoloskák még intenzívebb támadására kell felkészülni.

A Távol-Keletről származó inváziós faj a tél előtt fagytól védett zugokat keres, főleg a településeken, az ember közelében, ahol melegebb van, mint a természetben. Ezért az első hűvösebb napok beköszöntével naponta több tucatnyi rovar próbál bejutni a fűtött lakásokba – írja a 24.hu.

Az elmúlt napokban érkezett, tartósnak ígérkező lehűlés miatt eldurvul a poloskainvázió. És a távolabbi kilátások sem túl kecsegtetők: egy vegetációs időszakban az ázsiai márványpoloskák két generációja is ki tud fejlődni Magyarországon, és egyelőre nem tudni, hol áll meg a populáció növekedése.

Védekezni nem nagyon lehet ellene, egyedül a mechanikai módszerekben lehet bízni: csukott ajtó-ablak, szúnyogháló. De elég egy ajtónyitás, és máris bent vannak, a legkisebb résen is átpréselik magukat. Akár a kintre teregetett ruhával is bejuthatnak a lakásba, ahol aztán búvóhelyet keresnek maguknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top