Életmód

Már ezernél is több megbetegedést okozott Amerikában az e-cigi

Eddig tizennyolcan haltak bele az Egyesült Államokban olyan betegségekbe, amelyek az elektromos cigarettához köthetők.

Nem igaz, hogy hogy az e-cigaretta kevésbé ártalmas az egészségre, mint a hagyományos, és az is tény, hogy nem hatékony eszköze a dohányzásról való leszokásnak – hívta fel a figyelmet Joó Tamás egészségügyi közgazdász szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

San Francisco, 2019. június 27.
Elektromos cigaretták egy San Franciscó-i szaküzletben 2019. június 26-án. Az előző nap a kaliforniai nagyvárost irányító önkormányzati felügyelőbizottság bejelentette, hogy betiltják az e-cigaretták árusítását a városban. San Francisco az első amerikai nagyváros, ahol ilyen tilalmat hoztak az e-cigarettákkal szemben.
MTI/EPA/John G. Mabanglo

Hasonló a helyzet az úgynevezett füstmentes dohánytermékekkel, ami azért probléma, mert ezeket is és az e-cigarettát is mind nagyobb arányban használják a fiatalok – tette hozzá.

A szakértő az amerikai járványügyi hatóság nyilvános adatbázisára hivatkozott, mely szerint már ezernyolc megbetegedés köthető az elektromos cigarettához, és az Egyesült Államok negyvennyolc államából jelezték a megbetegedéseket, amelyek közül tizennyolc halálos volt. Az esetek miatt újra előtérbe kerültek az e-cigaretta hatásait vizsgáló kutatások.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top