Életmód

Kicsapta a biztosítékot A szolgálólány meséje stílusában készült esküvői fotó

Az egyszerre rendhagyó, egyben felkavaró jegyesfotó készítője a képpel szerette volna „felébreszteni” az embereket, és ráirányítani a figyelmet a sorozat fontos üzeneteire.

A Margaret Atwood regény, egyben a belőle készült HBO-sorozat ihlette esküvői képek azután terjedtek el a neten, hogy alkotójuk, a kanadai esküvőfotós Shawn Van Daele megosztotta őket Instagram-oldalán. (Úgy tűnik, az alkotó azóta eltüntette az ominózus képet, valószínűleg a kommentelők tömeges kiborulásának hatására. Ennek ellenére az internet nem felejt): 

A képek Ontarión belül Cambridge Millben készültek, ami azon túl, hogy a kanadaiak egyik kedvenc romantikus jegyesfotózási helyszíne, itt forgatták A szolgálólány meséje című sorozat számos jelenetét is. A képen, mely sokakat megdöbbentett, a menyasszony és a vőlegény, Kendra és Torsten épp csókot váltanak egymással a szürke fal előtt.  A háttér a sorozat rajongóinak onnan lehet ismerős, hogy a fal előtt akasztják fel azokat, akik megsértik Gileád rendkívül szigorú törvényeit.

Van Daele a Yahoo-nak elmondta, a sorozat jelképévé vált vörös köpenybe öltözött, fehér főkötős szolgálólányok nem a szeptember 27-én házasságot kötő pár koszorúslányai voltak, ahogy számos kommentelő feltételezte. A fotós utólag helyezte őket oda Photoshoppal. 

A fotós azt is elárulta, maguk a pár tagjai is hatalmas rajongói a sorozatnak, és persze mindenek előtt a forgatókönyv alapjául szolgáló kanadai regénynek. Eredetileg a vőlegény ötlete volt, hogy a több mint nyomasztó jelenetekhez asszisztáló fal előtt is készüljenek az esküvői képek, a fotós erre elkezdett viccelődni, hogy már csak a szolgálólányok fognak hiányozni a kompozícióból. Van Daele szerint a sorozat ismert helyszíne előtt állva bárkinek ez jutna eszébe.

A kép készítője még elmondta, elkötelezett aktivistának tartja magát, aki maga is gyakori résztvevője tüntetéseknek, és ahogy csak teheti, kiáll a nők jogaiért, az egyenjogúságért és a kisebbségek érvényesüléséért. „Manipulált” fotójával is A szolgálólány meséjének üzenetét szerette volna kihangsúlyozni, hogy mennyi szenvedés fakad abból, ha a demokrácia értékeivel szemben utat tör az elnyomás, a képmutatás és a társadalmi igazságtalanság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top