Életmód

Tarts kutyát, tovább élsz – írják egy friss tanulmányban

Nyilván nem magának a kutyának, hanem a vele járó életmódnak van jótékony hatása. Csökken a kardiovaszkuláris problémák esélye.

Nem meglepő, hogy egy kisállat hozzátesz a boldogságodhoz, ezáltal az sem az, hogy hozzátesz a mentális és testi egészségedhez. Ha ez nem lenne elég, most kiderült, hogy ha kutyát tartasz, jó pár évvel megtoldhatod az életed. Az American Heart Association kutatása szerint az ebek jótékony hatással vannak a gazdáikra, pontosabban: „A kutyát tartó emberek 33 százalékkal kisebb eséllyel hunynak el korai szívinfarktusban, és 27 százalékkal kisebb az esélyük stroke-ra, mint azoknak, akik nem tartanak ebet.” A kutatók 6 ország 4 millió embere alapján jutottak erre a következtetésre. A kutatás vezetője megjegyezte, hogy a kutyatartás nem önmagában hosszabbítja meg az életet, hanem maga a vele járó életmód hat pozitívan az egészségre. A hosszú séták és az ebbel való játék ugyanis fitté tesz. 

Fotó: Profimedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top