Életmód

Kivitte a fodrászüzletből az autista kisfiút, hogy lenyírja a haját

Brycen kiskorától félt a fodrászoktól és a hajvágástól, de megtört a jég egy kedves borbélynak köszönhetően.

Brycen Juby kétéves volt, amikor autizmussal diagnosztizálták. Az ohiói kisfiút már egyéves korától hordta fodrászhoz az édesanyja, de ahogy cseperedett a gyermek, úgy viselte egyre nehezebben a hajvágó „szeánszokat”. Az édesanyja, Ashley arról mesélt a Yahoo! Lifestyle-nak, hogy az utóbbi egy évben már a férje vágta Brycen haját, és persze otthon, de így is kellett némi idő, hogy a fiú ne sírjon közben. Mivel a könnyek mostanra elmaradtak, Ashley úgy döntött, hogy megpróbálja elvinni a fiát újra fodrászhoz, de mondván, hogy Brycen nehezen viselheti a nyírást, megkérdezte a fodrászt, hogy megoldható-e, hogy a zajos nyitvatartási időn kívül vigye a gyermeket. (Az autisták közül sokakat zavar a hangos beszéd, a zaj.) A fodrászüzlet tulajdonosa, Marci Conti elvállalta a munkát, sőt megpróbálta a lehető legkényelmesebbé tenni a helyzetet: amikor a kisfiú belépett az üzlethelyiségbe, látta rajta, hogy zavarodott, ezért fogta magát, megkérdezte anyát és fiát, hogy jobban éreznék-e magukat kívül, mire a fiú mondta, hogy igen, erre kivitt egy széket az üzlet elé, és ott vágta le Brycen haját. „Azt akartam, hogy jól érezze magát, biztonságban, és hogy ne kelljen félnie” – mondta a fodrász. 

https://www.yahoo.com/lifestyle/barber-moves-chair-outside-for-overwhelmed-boy-with-autism-in-heartwarming-viral-moment-222007454.html?guccounter=1

A hajvágás azért is volt fontos, mert Brycen most elsős, és hamarosan osztályképet készítenek róluk. Marci Conti még annyit tett hozzá, hogy reméli, sok Ashley-ékhez hasonló cipőben járó szülő hall majd az esetről, és felkeresik őket, hogy segítsenek rajtuk és a gyerekeiken. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.