Életmód

Greta Thunberg visszautasított egy díjat

Az aktivista úgy véli, a klímamozgalomnak nem díjakra van szüksége.

A Nordic Council szervezet környezetvédelmi díjjal szerette volna kitüntetni Greta Thunberget. A világhírű klímaaktivistát Svédország és Norvégia egyaránt jelölte az elismerésre. 

A stockholmi díjátadón maga Thunberg nem, csupán a képviselője jelent meg, aki közölte, Greta nem fogadja el a 350.000 dán koronával (több mint 15 millió forinttal) járó díjat. Úgy véli ugyanis, hogy a klímamozgalomnak nem újabb díjakra van szüksége, hanem arra, hogy a politikusok és hatalommal felruházott emberek hallgassanak a tudományra.

Greta Thunberg

Greta Thunberg (Fotó: RJ Sangosti/MediaNews Group/The Denver Post via Getty Images)

Kapcsolódó Instagram-posztjában Thunberg megköszönte ugyan a hatalmas megtiszteltetést, ugyanakkor kritizálta is az északi országokat, amiért nem „jó hírnevüknek” megfelelően lépnek fel éghajlati kérdésekben. 

„Nincs hiány szép szavakból. De amikor a tényleges kibocsátásokról és az egy főre jutó ökológiai lábnyomról van szó, az már egy egészen más történet” – fogalmazott.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top