Életmód

Megnyitott Buda legdrágább uszodája, háborognak a helyiek

Félmillió az éves bérlet, de jelenleg csak a medence fele használható.

Ősszel, az önkormányzati választások előtt adták át a 2. kerületi, máriaremetei Gyarmati Dezső Uszodát. Az eredetileg tervezettnél 40 százalékkal drágábban, több mint hétmilliárd forintból kialakított uszoda komoly hiányt pótol: a legközelebbi uszoda, a Császár-Komjádi is fél óra autóútra van innen, tömegközlekedéssel egy órányira.

A beruházásnak tehát örültek, az viszont az Index cikke szerint meglepetésként érte a környékbeli lakosokat, hogy az új uszoda Buda legdrágább hasonló létesítménye lett. A felnőtt napi belépőjegy 4200 forintba, a diák és nyugdíjas napijegy 2500 forintba kerül. Igaz, van kétórás jegy, és kerületi lakóknak olcsóbb a belépés, de az árak így is borsosak.

A Gyarmati Dezső Uszoda az átadóünnepség napján (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Sőt, a teljes árú éves bérlet 480 ezer forintba kerül, a kedvezményes 250 ezerbe. Összehasonlításképpen: az újbudai Nyéki Imre Uszodába 150 ezer forint az éves bérlet. A létesítmény népszerűségét aligha növeli, hogy egyelőre az 50 méteres medencének csak a fele használható a vendégeknek, a másik felét tanmedenceként használják. A kinti medencék egyelőre zárva vannak, még nincsenek téliesítve. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top