Életmód

Megszűnik az egyik magyar gyerekcsatorna

Korábban arról volt szó, hogy csak a Telekom kínálatából tűnik el.

Az év végén megszűnik a Megamax nevű, gyerekeknek szóló tévécsatorna. A Media1 híre szerint a csatorna előbb a Telekom kínálatából tűnt el, ahol a Dikh Tv nevű roma televízió váltja majd a Megamaxot. Ezután derült ki, hogy a csatorna meg is szűnik. 

Forrás: Megamax

A döntés oka, hogy a tulajdonos AMC Network optimalizálni akarja a portfólióját. A vállalat gyerekcsatornái közé tartozó JimJam és a Minimax jövőre is kiemelt figyelmet kap, a befektetések folyamatosak. „Mindkét csatorna tartalmi kínálatát folyamatosan bővítjük, a világ számos országában népszerű JimJam arculata pedig éppen egy évvel ezelőtt újult meg. A Megamax bezárása a társaságunk más csatornáit semmilyen formában nem érinti” – nyilatkozták a médiavállalat részéről.

A Megamax 2011 áprilisában indult, célcsoportját főleg a 8 és 12 év közötti fiúk jelentették, másodlagos célcsoportját pedig a 7-14 éves tinik alkották.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top