Életmód

Modell lett a Down-szindrómás kislány

Most először szerepel Down-szindrómás gyerek a népszerű, amerikai játékkatalógusban.

A négyéves Ivy Kimble egy Chicagóban élő, Down-szindrómás kislány, aki ebben a hónapban az American Girl babákhoz kapcsolódó katalógus modellje lett.

Az Egyesült Államokban rendkívül népszerű babák a legkülönfélébb alkattal, haj-, szem- és bőrszínnel rendelkező, illetve a fogyatékkal élő gyerekeket is reprezentálják. A márkának létezik már inzulinpumpás, hallókészülékes és kerekesszékes babája is, a katalógusok készítésekor pedig szintén a sokféleséget tartják szem előtt. Down-szindrómás gyermek azonban most először szerepel náluk.

Ivy Kimble

Ivy Kimble (American Girl)

A kislány egy Down-szindrómás játékbabával a kezében látható a katalógusban, mely ugyanolyan ruhát visel, mint ő maga.

Édesanyja, Kirsten Kimble egy tévécsatornának úgy nyilatkozott, négy lány anyjaként nagy álma volt, hogy egyikük az American Girlben szerepelhessen, és külön öröm számára, hogy ezt a lehetőséget Ivy kapta meg.

„Ez nagy dolog a számára. Úgy értem, ő egy aranyos kislány, akinek Down-szindrómája van, és látható a katalógusban. Büszkék vagyunk” – fogalmazott az anya, aki reméli, hogy a jövőben a fogyatékkal élő gyerekek szerepeltetése a jövőben nem valamiféle külön erőfeszítés lesz a cégek, illetve a média részéről, hanem természetessé válik.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top