Életmód

Ide el kell jönnöd, ha jobb szülő szeretnél lenni!

A szülőket legjobban foglalkoztató témák kerülnek terítékre az UNICEF Magyarország rendezvényén.

Az UNICEF Magyarország bejelentette egész napos, ingyenes Gyermekek Világnapja című rendezvényének programját. November 20-án olyan témákról beszélgetnek majd szakértők a belvárosi Akvárium Klubban, mint a munka és az anyaság kapcsolata, válás gyerekkel, gyermekkori traumák, vagy szülőség a digitális korban.

Az UNICEF Magyarország szeretettel várja a szülőket, leendő szülőket, gyermekvédelmi szakembereket és mindenkit, aki érdeklődik a gyermekek jogai, helyzete iránt. Az eseménynek különleges apropót ad, hogy november 20-án ünneplik világszerte a Gyermekjogi Egyezmény életbe lépésének 30. évfordulóját.

A panelbeszélgetéseken és előadásokon csupa olyan téma kerül terítékre, amelyek a leginkább foglalkoztatják napjaink szülőit. Neves szakértők, véleményvezérek, döntéshozók, az UNICEF Magyarország fiatal nagykövetei beszélgetnek majd a legégetőbb kérdésekről.

  • Tari Annamária Vigyázni kell a gyerekekre az információs korban – érzelmi változások és következményeik címmel tart előadást.
  • A délelőtt folyamán bemutatkoznak a legjobb élménypedagógiai módszerek, valamint szakértők keresik a választ arra, hogy milyen lehetőségeket kínál az alternatív nevelés. Kókayné Lányi Marietta (Gyermekek Háza), Niedermüller Anna (AKG), Halácsy Péter (Budapest School), Orsós János (Dr. Ámbédkar Iskola) és Kepes-Végh Júlia pozitívfegyelmezés-oktató vitatják meg a felmerülő kérdéseket.
  • A Szívünk rajta – Mit olvassanak a gyerekek? panelben négy zsűritag beszélget a legjobb gyerekkönyvekről. A Válás gyerekkel kerekasztal egy különösen nehéz, ám sokakat érintő élethelyzetre kínál megoldásokat Dr. Almási Kitti, Betlen Anna  és Labancz Dániel segítségével.
  • Orvos-Tóth Noémi A kötődési trauma gyerekkorban, Dés Fanni pedig Párkapcsolati erőszak és annak megelőzése kamaszkorban címmel tart előadást.
  • Szintén fontos és aktuális témát feszeget Dr. Gyurkó Szilvia és Dr. Németh Zoltán Elég jó szülőnek lenni az internet korában? Online konfliktusok alternatív rendezése című beszélgetése.
  • Rengeteg nő számára okoz nehézséget az anyai és a szakmai feladatok közötti egyensúlyozás, elsősorban nekik szól a Munka és anyaság – Melyik irány az előre? című beszélgetés, amelyben Dr. Lakatos Szilvia adjunktus, Ócsai Dorka, a Momminity közösség egyik létrehozója és Benes Anita, a Daalarna alapítója osztja meg tapasztalatait.
  • Az online zaklatás a fiatalokat érintő egyik legkomolyabb probléma, erről Kalapos Éva Veronika, Dukai Regina és Táler Orsolya beszélgetnek.
  • Al Ghaoui Hesna, Balla Eszter, Szinetár Dóra és Fördős Zé hírnevüket a jó ügy érdekében kamatoztatva személyesen mesélnek majd saját motivációikról és céljaikról.

Az egész napos eseményen szó esik még a klímahelyzetről, az állatok segítségével végzett terápiáról, a gyermekprostitúció elleni küzdelemről, valamint az érdeklődők megismerkedhetnek az ombudsman és a gyermekjogi koalíció Magyarországról szóló jelentésével.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött (itt lehet regisztrálni).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top