Életmód

Tolószékben ül, mégis biciklire gyűjt a rászoruló gyerekeknek ez a kisfiú

Bár egy ritka genetikai probléma miatt a 9 éves Joey Johnson tolószékben ül, ez nem akadályozza meg őt abban, hogy egy sikeres jótékonysági akció keretein belül kerékpárra gyűjtsön a rászoruló gyerekeknek.

Az amerikai kisfiú már 400 dollárt összegyűjtött, amiből 3 biciklit már biztosan oda tudnak ajándékozni karácsonyra – mondta el Joey anyukája az America’s Newsroom című műsorban. Kelly azt is elmesélte, a jótékonyság ötletét még egy tavalyi beszélgetés adta, amikor fiának arról mesélt, mennyire másként élnek a gyerekek a világ különböző országaiban. „Tavaly karácsonykor elmondtam neki, milyen nehéz sorsuk van azoknak a harmadik világban élő lányoknak, akiknek biciklire lenne szükségük ahhoz, hogy biztonságosan és gyorsabban eljussanak az iskolába, mert ma csak gyalog tudnak menni” – tette hozzá az anyuka.

Kelly és Joey ezután csatlakoztak egy keresztény segélyszervezethez, mely élelmiszerekkel és gyógyszerekkel segíti a világ szegényeit a különböző katasztrófa sújtotta övezetekben, továbbá orvosi ellátást és oktatást is szervez számukra.

Kelly azt is elmondta, szerettek volna valódi segítséget nyújtani, ezért nem játékokra gyűjtenek, hanem megnézték, tájékozódtak, hogy ezeknek a gyerekeknek milyen karácsonyi ajándék adna igazi hosszú távú segítséget. 

Joey annyit mondott: jótékonysági karácsonyi gyűjtésével arra is szeretné buzdítani a többi gyereket, hogy legyenek kedvesek másokkal, becsüljék meg, amijük van, és ha tudnak, segítsenek a rászorulókon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top