Életmód

Kastélyokat, villát, de egy fél várost is vehetne a rekorder lottónyertes

Egy dologról azonban lemaradt a botcsinálta milliárdos.

Mint megírtuk, minden idők legnagyobb lottónyereményét vitte el egy mázlista honfitársunk az Eurojackpoton – nem kevesebb, mint 30 millió eurót, azaz cirka 10 milliárd forintot tudhat mostantól a magáénak. A hihetetlen summa után ugyan még adóznia is kell, de az így maradó 8,4 milliárd forintból is vehet majd azért magának pár szép dolgot. Igaz, arról lemaradt, hogy bekerüljön a száz leggazdagabb magyar közé, oda ugyanis momentán 10 milliárd forint a beugró – írja a Blikk.

Szomorkodnia nem kell azért, hiszen az átlagember számára felfoghatatlan vagyonból bőven megvehetné például azt a 20 szobás Andrássy úti villát, amelyben egy ideig Tildy Zoltán, Magyarország miniszterelnöke is lakott, vásárolhatna néhány kastélyt, vagy övé lehetne ez a négycsillagos hotel is az Erzsébet körúton, de éppenséggel Tihany összes eladó ingatlanát is megveheti, ha úri kedve úgy tartja.

Eladó villa az Andrássy úton (Fotó: ingatlan.com)

Kokas Norbert pénzügyi szakember, a Concorde Értékpapírt Zrt. értékesítési és marketingvezetője a lapnak elmondta, aki ekkora összeghez jut, az jól teszi, ha több befektetési szolgáltatót is felkeres és megbíz a vagyon kezelésével. Az ingatlanon kívül jó befektetés lehet az állampapír, a részvény és a befektetési alap is.

A mesés 8,4 milliárdos summáért egyébként egy félmillió forintot kereső embernek 1333 évig kellene dolgoznia.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top