Életmód

Hatalmas bulival ünnepelték a gerincvelő-sorvadásos kisfiú születésnapját

A kis Nashnek két évet sem adtak az orvosok. Harmadik születésnapját látványos parádéval ünnepelték meg a szülei.

Hatalmas bulit rendezett gerincvelő-sorvadásban szenvedő kisfiuknak egy illinoisi házaspár – írja a GMA. November 17-én, a kis Nash harmadik születésnapján több száz autó, rendőr- és tűzoltókocsi vonult fel Lincolnshire utcáin, hogy ünnepi dudálással köszöntsék a beteg gyereket.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

„Ez volt az eddigi legkülönlegesebb nap az életünkben… csodálatos volt látni, hogy hányan köszöntötték ismeretlenül is a kisfiunkat” – mondta a Good Morning Americának Brittany Stineman, a kisfiú édesanyja.

Nasht 11 hónapos korában diagnosztizálták légzési zavarokkal kombinált gerincvelő-sorvadással. A ritka betegséget egy öröklött génmutáció okozza.

„Az orvosok azt mondták nekünk, hogy nem fogja megérni a második születésnapját – mondta Stineman. – De Nash nem adta fel, ő a leginspirálóbb, legerősebb emberi lény, akit ismerek.”

Brittany és a férje, Bobby kisfiuk születése után nonprofit szervezetet alapítottak, hogy kutatók segítségével próbáljanak gyógymódot találni a ritka betegségre. Eddig kétmillió dollárt gyűjtöttek össze, amiből Nash és a hozzá hasonlóan beteg gyerekek kezelését finanszíroznák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top