Életmód

Fertőző betegségben meghalt egy román csecsemő Magyarországon

A betegséget valószínűleg egy olyan kórokozó idézte elő, ami nem fenyeget nagy járványokkal.

Fertőző betegség okozhatta egy családjával Romániából Németországba tartó csecsemő halálát pénteken Magyarország területén. 

A román állampolgárságú csecsemő megbetegedéséről és magyarországi területen bekövetkezett haláláról a népegészségügyi központ a jelentési rendszerén keresztül értesült. A bejelentés után a járási hivatalok népegészségügyi osztályai haladéktalanul megtették a szükséges intézkedéseket.

„A csecsemő megbetegedését feltételezhetően olyan kórokozó idézte elő, amely nem okoz nagy járványokat, de a beteg közvetlen környezetében egy-egy megbetegedés esetleg előfordulhat. Ennek megelőzése érdekében a megbetegedett csecsemővel közvetlenül kapcsolatba került személyek – főként a buszon a családdal együtt utazók és a gyermek ellátásában részt vevők – gyógyszeres védelemben részesültek, ami megelőzi az esetleges további megbetegedések kialakulását” – olvasható a közleményben.

Az MTI úgy tudja, hogy az eset egy autópálya pihenőjénél történt.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője az MTI megkeresésére – a helyszínt nem konkretizálva – annyit közölt: a helyszínre mentőautók érkeztek, valamint gyermekrohamkocsi és mentőhelikopter is; küzdöttek a csecsemő életéért, de sajnos nem lehetett megmenteni.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top