Életmód

Elpusztult a világ első kerekesszékes medvéje

Gondozói szerint hatalmas életerő volt benne, nagyon hamar megtanult kerekesszékkel közlekedni.

Elpusztult Uszko, a gerincsérült görögországi medve, amely megtanult kerekesszékben közlekedni – közölte pénteken az állatot gondozó civil szervezet.

„Rövid élete során megtanultuk tőle, milyen fontos harcolni, és soha nem szabad feladni, még ha minden leküzdhetetlennek tűnik is”

– olvasható az Arcturos természetvédelmi szervezet közleményében.

Uszko hétfőn pusztult el veseelégtelenség következében az Arcturos állatmenhelyén a Nimfaio-hegységben.

A medvebocsra 2015-ben találtak rá Észak-Macedóniában, törött gerince miatt deréktól lefelé lebénult. Anyját megölték, Uszko egyedül maradt az erdőben.

„Nem volt túl sok esélye. Gondozói és az állatorvosok azonban hatalmas életerőt láttak Uszkóban, és megpróbáltak kifejleszteni számára egy speciális kerekesszéket. Gyorsan hozzászokott” – idézte fel a civil szervezet.

„Három különböző méretű kerekesszékben nőtt fel, és egyike lett azon ritka vadállatoknak, amelyek megtanultak használni egy ilyen szerkezetet” – írta az Arcturos.

Az 1992-ben alapított Arcturos balkáni medvéket és farkasokat, valamint Ausztriából és Georgiából érkező ragadozókat fogad be.

(MTI)

(Kiemelt kép: Arcturos)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top