Életmód

Pár nap után megszüntették a gendersemleges vécét a veszprémi gimnáziumban

Sajtóhírek szerint valaki feljelentette az iskolát az országgyűlési képviselőnél, ezért kellett levenni a helyiségről a gendersemlegességet jelző táblát.

Konfliktus alakult ki a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban amiatt, hogy az iskola vezetése az egyik tanulónak gendersemlegesként jelölt meg egy nem használt mellékhelyiséget – írja a Veszpresszó híre alapján a 444.hu.

Képük illusztráció (Fotó: Unsplash)

A lap úgy tudja, valaki szólt az országgyűlési képviselőének, mire az igazgató utasítást kapott a fenntartótól, „hogy az érintett helyiségről vegyék le a gendersemlegességet jelző táblát”, amit „konszenzusos megoldást keresve” meg is tettek. A helyiséget ennek ellenére továbbra is használhatja az érintett diák.

Az üggyel kapcsolatban a Veszpresszó kérdéseket küldött Schultz Zoltánnak, a gimnázium igazgatójának, aki elmondta: „fiúk és lányok által egyaránt használható mellékhelyiséget nem kellett kialakítani, hiszen az mozgássérült WC-ként rendelkezésre állt”. „Az információim szerint érkezett jelzés a fenntartóhoz és az országgyűlési képviselőhöz is, de ezt nem tekintem feljelentésnek – hangsúlyozta. – A mellékhelyiség nyitott, így a tanulók számára használható. Nem követem a használatát, azt mindenki döntésére bízom.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top