Életmód

Egyre népszerűbbek a szuterének az ingatlanpiacon

Ami régen tároló volt, ma már több tízmilliót érő lakás.

A magas ingatlanárak miatt lakhatási célra is egyre inkább keresik a szuteréneket, amelyeket jellemzően korábban tárolóként hasznosítottak – írja a Magyar Hírlap.

Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője a lapnak elmondta: jellemzően a régebbi építésű belvárosi téglaházaknál találkozhatunk alagsori lakásokkal, melyek esetében a lakhatási szempontok kedvezőtlenebbek ugyan, az elhelyezkedésük viszont nagyon jó.  

szuterén lakás

Fotó: iStock

A szuteréneket sokan befektetési céllal vásárolják, hiszen a kis alapterület, valamint a már említett jó elhelyezkedés miatt könnyen kiadhatók.

Alagsori lakás vásárlása előtt ugyanakkor nagyon oda kell figyelni az ingatlan állapotára, hiszen ezek esetében például a nedves falak, beázások gyakoribbak. Mindemellett, ha például egy egykori tárolót, mosókonyhát vagy közös helyiséget akarunk megvásárolni azzal a céllal, hogy azt lakássá alakítsuk át, az átminősítés szabályainak is érdemes alaposan utánanézni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top