Életmód

Világhírű magyar vonul vissza végleg

Egy sportember, akit szívesen néztünk a pályán.

Ő azon kevés magyar férfiak egyike, akik a foci világából könnyedén bekerülhettek többször is az nlc. rovataiba. Sporthírekkel is bőven, de arra talán mindenki emlékszik, amikor először beszélt a nyilvánosság előtt kapcsolatáról Kulcsár Katalinnal, akit 2016-ban a világ legjobb játékvezetőjének választottak.

De talán az is megvan sokaknak, hogy Kassai a 2010-es focivébén négy meccset is vezetett, sőt, ő dirigálta a Barcelona-Manchester United BL-döntőt (ez az az év, amikor a legjobb bírónak választották).

Van, akinek sajnos egy hiba jut eszébe a nevéről (bár akkor talán még inkább szimpatizálni kezdtünk vele, annyira rossz volt belegondolni a helyzetébe…). A 2012-es Európa-bajnokság ukrán-angol mérkőzésén ugyanis nem adta meg a hazaiak találatát, noha a labda túljutott a gólvonalon.

Ám nemcsak a közönség, de a sportszakma is megbocsátotta a tévedést, hiszen rá egy évre már ismét a BL-ben volt, majd az Európa-ligában is vezetett elődöntőt.

Fotó: Profimedia

Most már azonban mindez végleg múlttá válik, merthogy Kassai bejelentette a visszavonulását.

Harmincéves játékvezetői pályafutást fejezek be, hogy új kihívások elé tekintsek. Húsz évet töltöttem a magyar élvonalban, a nemzetközi mérkőzéseken pedig lényegében minden összejött, amit célul tűzhettem ki. Három évtized hosszú idő. Úgy döntöttem, hogy kezdődjön egy új korszaka az életemnek. Nem szeretnék eltávolodni a labdarúgástól, a sportvezetésben képeztem magam az elmúlt időszakban, és bízom benne, hogy sikeres lehetek ezen a területen is” – idézi a magyar szövetség honlapja Kassait.

A negyvennégy éves játékvezető köszönetet mondott a szövetségnek, a vezetőknek, a pályatársaknak, akik segítették, hiszen – megfogalmazása szerint – nélkülük nem érhette volna el a sikereket.

Forrás: MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top