Életmód

Lomtalanítottak, véletlenül 6 millió forintot dobtak a kukába

Egy brit pár, akik a nevüket ugyan nem árulták el, csak a történetüket osztották meg a sajtó munkatársaival, anélkül szabadultak meg 15 ezer fonttól, hogy tudtak volna róla.

Az eset Nagy-Britannia délnyugati tengerpartján, Burnham-on-Sea városában történt. Miközben néhány nappal karácsony előtt a helyi szemétlerakó munkatársai elektromos kábelek után kutattak a lomok között, váratlanul egy háztartási eszközökkel zsúfolt dobozba botlottak. Ezt átnézve 15 ezer fontot találtak, vagyis majdnem 6 millió forintnak megfelelő összegre bukkantak elrejtve a tárgyak között.

A kollégák ezek után voltak annyira becsületesek, hogy bejelentést tettek a helyi rendőrségen. A rendőrök hamarosan át is nézték az elérhető kamerafelvételeket, majd ezek alapján keresték meg és azonosították be a szemétszállító autót, mely a pénzzel teli dobozt az újrahasznosító központba vihette.

Miután becsöngettek a helyi rendőrök, elárulták nekik, hogy épp most ürítették ki a házat halott hozzátartozójuk után. Miután a két történet egybevágott, a rendőrök odaadták a 15 ezer fontot a meglepett párnak, akik nem is tudták, hogy ilyen sok pénzt dobtak ki teljesen véletlenül.

A rendőrség ezek után hatalmas köszönetet mondott a szemétlerakó becsületes munkatársainak. Nélkülük a család sosem tudja meg, hogy milyen rejtett örökség maradt rájuk, amit ráadásul pont karácsony előtt sikerült eljuttatni hozzájuk.

Via Ladbible

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top