Életmód

Elképesztő, hatalmas Alien és Darth Vader mézeskalács szobrokat épít ez a cukrász

Mutatjuk, mi történik akkor, amikor valaki mint a karácsony egyik elengedhetetlen kellékéből, a mézeskalácsból nem csupán házikót épít, hanem mer sokkal nagyobbat álmodni.

A svéd Caroline Eriksson, aki magát leginkább csak ételművészként tartja számon, úgy döntött, hogy ideje végre valami igazán különlegeset alkotni: így született a gigantikus méretű mézeskalács szobrok ötlete. Majd a terveket hamarosan megvalósítás követte, nem is akármilyen kivitelben!

Caroline életében ma már hagyomány, hogy karácsony alkalmából elképesztően részletes, mézeskalácsból készült szobrokat vázol fel, majd építi meg őket. Ebben az évben a Galaxis őrzőiből ismert Groot hatalmas figuráját készítette el, ami talán még jobban sikerült, mint a tavalyi Alien. Ugyanakkor még korábban a Gyűrűk ura sárkányos mézeskalács verziója is elképesztő lett, nem kevésbé a Sötét nagyúr mézeskalács alakja. 

Caroline egész pontosan 2013-ban kattant rá új, rendhagyó hobbijára, miután részt vett egy norvég cukrászversenyen. Az idei alkotás, Groot figurája nagyjából 5 hét alatt készült el, sok szirup és liszt segítségével. A cukrász szerint a lényeg az, hogy elég vastag legyen a tészta, különben a szobor össze fog omlani. Továbbá egy fémből készült alapra kerülnek rá a mézeskalácsok, mindenekelőtt ez tartja meg a mézeskalács szobrot.

Via Boredpanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top