Életmód

Fotók: elkészült a szovjet Barbie és világa, a plasztik kommunizmus

A hidegháború alatt bezzeg senkinek sem jutott eszébe, hogy igazi szovjet Barbie-világ szülessen. Viszont úgy tűnik, ma már bármilyen fúzió és hibrid lehetséges. Mutatjuk a képeket!

A modern próbálkozásokat leszámítva, Barbie-t máig többnyire úgy tartjuk számon, hogy ő az a tökéletes alakú szőke nő, aki éli a maga kis luxuséletét valahol egy malibui tengerparton, minimum egy kacsalábon forgó babaházban. Most ezt a miliőt értelmezte újra egy orosz fotós, egyben instagrammer, Lara Vychuzhanina, aki megalkotta Barbie képzeletbeli szovjet univerzumát, annak minden elemével együtt.

Mindez ráadásul igen hitelesre sikerült, az eredeti szovjet kori színek felhasználásával: Barbie a képeken úgy jelenik meg például saját, tökéletesen felszerelt konyhájában, mintha visszautazott volna az időben minimum 1986-ba. Vychuzhanina a sorozathoz valós, korabeli képeket használt fel mintának, majd a környezetet valóban elképesztő aprólékossággal alkotta meg. A sorozatban így olyan korhű elemeket is felfedezhetünk, mint például a Pravdát olvasó Ken baba.

A főállásban is fotósként dolgozó Vychuzhanina 2013-ban kezdett el Barbie babákat fotózni hobbiból különböző szokatlan, érdekes kontextusban. Mint mondja, képeinek hősei, a babák az ő kedvenc modelljei, akikkel nagy öröm együtt dolgozni. Többek között azért, mert a babák csendesek, alázatosak, mindig remekül néznek ki, és télen sem fáznak nyári ruhában.

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top