Életmód

6 apró változtatás, amitől boldogabb leszel

A boldogság a mindennapi apróságokban és a szokásainkban rejtőzik.

Mindenki szeretne boldog lenni, a baj csak az, hogy általában külső tényezőktől tesszük függővé a boldogságérzetünket. Az igazán boldog emberek már rájöttek a titok nyitjára: önmagukon belül keresik a boldogságot. Ellen Nyland életmódtanácsadó, a Life is Great Even When it Sucks című könyv szerzője szerint a következő apróságot kell csak megváltoztatni az életünkben ahhoz, hogy boldogabbak legyünk.

1. Ne félj a változástól

Az élet állandó változásból áll. Hol a körülményeink változnak, hol pedig a nézőpontunk változik. Félni nem érdemes tőle, inkább el kell fogadni, hogy folyton változik minden, és ez így van jól, mert másképp megrekednénk egy szinten.

2. Legyél kíváncsi

A kíváncsiság a gyerekekben annyira természetesen megvan, de valahol út közben elveszítjük, és a végén fásultan csináljuk végig a napjainkat. Vissza kell szerezni azt a nyitottságot, hogy nem vagyunk biztosak minden válaszban és nem akarjuk megmondani, mi fog történni a jövőben, csak kíváncsisággal fordulni a körülöttünk lévő emberek és történések felé.

boldogság szokások változás

Képünk illusztráció (Forrás: iStock)

3. Hallgasd meg a másik embert

Egy beszélgetés ne arról szóljon, hogy elmondjuk a kis mondandónkat, ugyanazt ismételgetjük és rá sem hederítünk, mit mond a másik ember. Miközben beszél hozzánk a beszélgetőtársunk, ne a következő választ fogalmazzuk magunkban, hanem tényleg figyeljünk oda, így tudunk csak építkezni és fejlődni a társas kapcsolatokból.

4. Élvezd a hobbikat

A hobbi nem luxus, hanem szükséglet, melynek során kikapcsolódhatunk és leereszthetünk. A relaxáció egyik legjobb formája, feltölt és újra játékossá tesz, hogy ne vegyük olyan komolyan az életet.

5. Nevess minden nap

Nem véletlenül mondják, hogy a nevetés a legjobb orvosság, hiszen olyan folyamatokat indít el az agyban, melyektől sokkal boldogabbnak érezzük magunkat. Ingyen van és könnyű hozzájutni, miért ne használnánk minél gyakrabban? Annyit kell csak tenni érte, hogy megkeressük azokat a helyzeteket, amiktől mosolyogni tudunk, igazán kedves feladat.

6. Állj meg és élvezd a pillanatot

Általában annyira kergetjük a nagy és eget rengető boldogságot, hogy észre sem vesszük a kis pillanatokat, melyektől boldogok lehetnénk. Például hogy milyen finom volt az ebéd, hogy mennyi szép ruhánk van, vagy hogy jó fej kollégákkal dolgozhatunk együtt. Apróságnak tűnhetnek ezek a változtatások, de összeadódva mindegyik egy lépéssel közelebb visz a boldogsághoz. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top