Életmód

16 évvel rejtélyes eltűnése után még mindig keresik Mátét

A fiúnak Budapesten veszett nyoma, a rendőrök DNS-mintát vettek az édesanyjától, abban bízva, hogy ennek segítségével a nyomára akadhatnak.

Tizenhat évvel az eltűnése után még mindig hazavárja Budapesten eltűnt fiát Borsos Erzsébet – írja a Bors. A 18 éves Máténak 2004. január 3-án veszett nyoma Budapesten. Utoljára a Teve utcánál látták, a járókelők mentőt is hívtak a zaklatott idegállapotban lévő, öngyilkossággal fenyegetőző tinihez, ő azonban felkapta a hátizsákját, egy óvatlan pillanatban kiugrott a rohamkocsiból, és elszaladt.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Borsos Erzsébet azt mondja, több ismerőse is állítja, hogy eltűnése óta találkozott a fiával. „Abban az évben, februárban Budapesten látták, akkor azt a szakaszt, utcákat róttuk, míg pár évvel később az egyik ismerőse szólt, hogy egy buszon látta, azonban, amikor összenéztek, Máté elkapta a tekintetét, és leszállt – mesélte egy korábbi interjúban a lapnak. – Ezek után napokig utaztam azon a vonalon, de soha nem bukkant fel. Érkezett egy jelentés Kaposvárról is, ott egy ismerős találkozott, beszélt vele. A fotómat is átadta neki. Az asszony azt mondta, elmélázott a képen, majd visszaadta azzal, hogy üzeni nekem, hogy jól van.”

Máténak karácsonykor lenne a 34. születésnapja, édesanyja továbbra is bízik benne, hogy a nyomára bukkanhat. Nyáron a rendőrség is újra felvette az ügyet. „Tavaly júniusban újra felvették a jegyzőkönyvet, DNS-mintát is adtam. Decemberben sokszor próbáltam érdeklődni, történt-e már valamiféle nyomozati cselekmény, de az ügyintézőt nem sikerült elérnem” – panaszkodott a közösségi oldalán.

Most szemtanúkat keres. „Keresek olyan szemtanút, aki esetleg látott olyan gázolásos balesetet anno Budapesten, ahol hasonló alkatú fiatalember lehetett az áldozat, és semmilyen hírforráson nem jelent meg!” – írta a Facebookon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top