Életmód

Kollagén szerepe a bőrgyógyászatban (x)

Mi is az a kollagén?
Amikor még kevésbé volt ismert a kollagén sokan azt gondolták, hogy valami nagyon speciális összetevő, amelyet laboratóriumi környezetben fejlesztettek ki, de a mai napig kevesen tudják, hogy a kollagén egy természetes formában fellelhető, és az állatvilágban eléggé elterjedt fehérje (marha, sertés, csirke, tengeri állatok). Ez egy olyan összetett fehérje, amely gondoskodik a bőr nedvességéről, a körmök egészségéről, és az izomnövekedésről, valamint megakadályozza a hajhullást.

Kollagén és a bőröregedés
Bőrünk öregedése az arcon tűnik fel legelőször, száraz tapintásúvá válik, megjelennek a szem alatti karikák, mindemellett lassabb lesz a sebgyógyulás, hegesedés folyamata. Ezek azok a tünetek, amelyek elsőre eszünkbe jutnak az öregedő bőrrel kapcsolatban.

Ez az állapot a lelassult sejtmegújulás eredménye, amelynek kezdete körülbelül 30 éves korra tehető, így ebben a korban már tanácsos arcápoló termékeket használni, de sokan már 25 éves kortól ajánlják, ezzel próbálva lassítani a bőr öregedési folyamatát.

Ha lassul a sejtmegújulás az azt is jelenti, hogy csökken a kollagén és az elasztikus rostok termelése, ami a bőr öregedésén kívül, vezethet a bőr ráncosodásához, a csontok, izomzat leépüléséhez és hajhulláshoz is. Magától értetődő, hogy ezt az anyagot valahogyan pótolni kell, annak érdekében, hogy amennyire csak lehet, lassítsuk a bőröregedést.

Tudjuk jól, hogy természetes módon szinte soha nem viszünk be annyi tápanyagot és vitamint, ami elegendő lenne szervezetünk számára, ezért sosem hátrány megtámogatni szépségünket egy kicsit kívülről is.

Erre egy szuper megoldás lehet a Merz Spezial Kollagén Habkrém, amely a C-vitamin és természetes eredetű kollagén aktivátor egyedi kombinációját tartalmazza, vagy a Merz Spezial Hialuron Habkrém, amelynek különleges összetevője a hialuronsav, az Aloe vera juice, a tengeri eredetű glükózamin és moszat kivonat. Ezek az innovatív habkrémek azonnal beszívódnak a bőrbe, a bőr mélyebb rétegeibe is bejuttatják az értékes hatóanyagokat. Az 50 ml-es kiszerelés megközelítőleg 60 alkalomra elegendő.

A termékek hatékonyságát 2 hétig vizsgálták tudományos körülmények között 29 hölgy részvételével, az eredmény pedig 100 %-os azonnali kedvező hatás, 90%-kal rugalmasabb bőr, 79%-os ránccsökkentő hatás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top