Életmód

Kutatás igazolja: a nők jobban vonzódnak a szakállas férfiakhoz

Az utóbbi évek szakálldivatját a párválasztási szokások is visszaigazolják.

Különböző, általuk ismeretlen férfiakat kellett sorba rendezniük kép alapján azoknak a heteroszexuális nőknek, akik két egyetem közös kutatásában vettek részt. A megkérdezett nőknek aszerint kellett rangsorolniuk a férfiakat, hogy kivel folytatnának rövid vagy hosszú távú párkapcsolatot. A queenslandi és a stirlingi egyetem kutatói arra voltak kíváncsiak, az arcszőrzet hogyan befolyásolja a nők párválasztási hajlandóságát.

Kabir Bedi, Sandokan (Forrás: Magyar Televízió)

919 nőt kérdeztek meg 18 és 70 éves kor között. A mutatott képeken ugyanazok a férfiak rajta voltak teljesen megborotválva, illetve különböző nagyságú arcszőrzetekkel is, és a maszkulinnak nevezett, vagyis szőrösebb férfiakat előbbre rangsorolták az alanyok, mint borotvált képű társaikat. A kutatók szerint a nők nagyobb fizikai erőt és jobb társasági-társadalmi pozíciót társítanak a szakállas férfiakhoz.

A kutatás alanyai között ugyanakkor volt egy csoport, amelynek tagjai kifejezetten leszavazták a szakállas férfiakat, és ők voltak azok is, akik a legjobban undorodnak a bolháktól és féregféléktől.

(Unilad)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top