Életmód

Szívmelengető üzeneteket küldenek az idősotthon lakói a fiataloknak

Amerikai példa nyomán egy hazai idősotthonban is megvalósult a kedves kezdeményezés.

A Bouvet blog szerzője még tavaly bukkant egy képsorozatra, amelynek szereplői, amerikai nyugdíjasok különféle üzeneteket küldenek a fiatalabb generációk számára. Idén azonban már Magyarországon is megvalósult hasonló, a Szigethalom Egyesített Népjóléti Intézmény jóvoltából. 

A blog idézi is az intézményt, ahol saját elmondásuk szerint fantasztikusak a lakók: „Fantasztikus időseink vannak! Ki-ki a maga életútjával, néhányuk filmbe illő történetével. Aki szán rájuk egy kevéske időt és meghallgatja őket, az tudja: mindenki lélekben fiatal marad. Hatalmas utakat jártak be mindannyian, lássuk be, igenis ők a legbölcsebbek! Éppen ezért vettük a bátorságot és egy amerikai idősek otthonának mintájára megkértük őket: üzenjenek valamit a fiataloknak. Csak pár szót. Nagyon szívesen belementek a játékba, mert szeretik a fiatalságot. Szeressük őket mi is, mert nekik pedig ez a legfontosabb. Sok szeretettel küldjük tehát az alábbi kis képes összefoglalónkat, válogatásunkat a Szigethalmi Idősek Otthonából! Büszkék vagyunk rájuk!”

Eddig a bejegyzés, most pedig hadd mutassunk egy pár képet a sorozatból, kezdjük a sort a 69 éves Kati nénivel:

Jöjjön utána a 61 éves Lajos bácsi, bár az ő esetében a bácsi utótag használata még nem biztos, hogy indokolt: 

Végül pedig a 73 éves Franciska néni, aki talán a legeslegcukibb üzenetet írta:

A képsorozat azonban nem ért véget, a többi felvételt a Bouvet blogon nézhetitek meg. 

Ha lélekben fiatal maradsz, sosem öregszel meg! (Fotó: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top