Életmód

Befizetsz náluk egy órára, az edzőterem utána ültet egy palántát

Például a tűzvész sújtotta Ausztrália élővilágának megmentéséért lehet náluk súlyt emelni, jógázni vagy biciklizni.

Hiába próbálja a tudatosan gondolkodó vállalkozó olyan fenntarthatóan működtetni a cégét, amennyire csak lehet, ez nem mindig megy könnyen. Az edzőtermek többsége például máig műanyag palackban forgalmazza a vizet, sok áramot fogyaszt, és nemegyszer autóval járnak hozzájuk a vendégek.

Mindezek ellensúlyozására találta ki egy londoni konditerem, hogy minden egyes alkalommal ültetnek egy növényt, miután valaki beregisztrált hozzájuk egy órára. Ez lehet például spinning, jóga vagy CrossFit.

Ezzel a vendégeik nemcsak annyit nyernek, hogy fittek és egészségesek lesznek, hanem közben óvják a környezetet is, csökkentik az ökológiai lábnyomukat. A fenntartható edzőterem koncepcióját annyival is próbálják támogatni, hogy igyekeznek minél kevesebb műanyagot használni. A Rumble nevű terem emellett minden egyes Instagram-követést is faültetéssel jutalmaz.

A Rumble Gym eddig összesen 2764 növényt ültetett decembertől január végéig. A fákat Ausztráliában telepítették, elsősorban a tűz pusztította területeken. Reméljük, nemcsak Londonban, hanem másutt is egyre több edzőterem követi majd a példájukat.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top