Életmód

A buddhizmus 12 legfontosabb tanítása az emberi kapcsolatokról

Csak a hozzáállásunkon múlik, hogyan éljük meg életünk legnehezebb pillanatait.

Sok ember életében eljön az az időszak, amikor keresi önmagát, és hinni akar, szeretne megbékélni saját magával és a világgal. A lélek dolgaival foglalkozó Mystique blog szerzője így jutott el a buddhizmusig.

Valószínűleg az fogta meg benne, írja, hogy a buddhizmus nem vallás, hanem filozófia. Nincs központi isten, Buddha egykor létező ember volt. Nem helyez fölénk senkit, azt akarja, hogy önmagunkat győzzük le. Más vallásokat sem zár ki, tiszteli azokat.

A buddhizmusnak sok tétele elgondolkodtató és megfontolandó, mert csak a hozzáállásunkon múlik, hogyan éljük meg az emberi kapcsolataink bukását és életünk legnehezebb pillanatait.

  • Ne érezd magad rosszul azért, mert vannak, akiknek csak akkor jutsz eszébe, mikor szükségük van rád. Érezd magad kiváltságosnak, hogy te vagy elméjükben a gyertya, amely akkor gyullad fel, mikor sötétben van elméjük.
  • Mindig lesz olyan ember az életedben, aki nem bánik veled jól. Köszönd meg neki, mert erősebbé tesz.
  • Ha valaki rosszul bánik veled, emlékezz: vele van valami baj, nem veled. Egészséges emberek nem pusztítják el egymást.
  • Amikor fáj, figyelj. Az élet próbál neked valamit tanítani.
  • Három megoldás van minden problémára: elfogadni, változtatni vagy elengedni. Ha nem tudod elfogadni, változtass. Ha nem tudsz rajta változtatni, akkor engedd el.

A többi fontos tanításért olvasd el a Mystique.cafeblog.hu bejegyzését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top