Életmód

Hónapok óta semmijét sem borotválja a táncoslány

Megkapja mindennap, hogy gusztustalan, és ezt még élvezi is.

Hiába vágják hozzá idegenek nap mint nap, hogy „gusztustalan”, egy 19 éves táncoslány önfeledten mutogatja testszőrét, amelyet egy ideje csak úgy hagy nőni, nem borotválja, nem epilálja. Mint mondja, sokkal boldogabb, és sokkal inkább elfogadja önmagát, mint előtte, amikor még próbált megfelelni a külvilág elvárásainak.

Macey Duffnak mindig erős szőrzete volt, olyannyira, hogy tízéves kora óta borotválja. A lány, aki most táncosként és hulahoppoktatóként dolgozik, 2016-ban „világosodott meg”: épp Hawaii-n nyaraltak, amikor nővére meglátott egy „testszőrpozitív” nőt a parton. Macey ezt meghallva kedvet kapott ahhoz, hogy kipróbálja, milyen érzés. Akkor határozta el magát végleg, amikor rátalált egy lábszőrét büszkén vállaló Instagram-modellre.

Most már ő is saját Instagram-oldalán tudósít utazásairól (a konkrétakról és átvitt értelemben is), és mint mondja, nemhogy nem szegik kedvét a borítékolható negatív kommentek: még erőt is adnak neki a sokkos, utálkozó reakciók. „Csak azért borotválkoztam, mert mindenki más ezt tette körülöttem, mert mi, nők korán megtanuljuk, hogy kötelező – mesélte. – Ahogy nőni kezdett, már borotváltam is. Nem csoda, hogy képtelen voltam elfogadni magam.”

Macey végül megunta, hogy ismeretleneknek próbál megfelelni, így egyszerűen befejezte a macerás tevékenységet. Elmondta: eleinte attól is rettegett, hogy felemelje a karját nyilvános helyen, aztán, ahogy a szőre nőtt, a bátorsága is megjött, most pedig már kifejezetten élvezi. A családja szerencsére támogatta, annyira, hogy ezt látva kedvet kapott ikertestvére és nővére is, akik követték a példáját, sőt még az anyukája is elhatározta, hogy nem borotválja többé a hónalját.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top