Életmód

Meglepő, mire képes egy 5 perces detox maszk

Az utolsó akadály is elhárult, hogy kiélvezzük egy arcmaszk hatását.

Alapvetően remek találmány az arcmaszk, szuper pluszápolást adhat bőrünknek, legyen szó extra hidratálásról vagy pórustisztításról. Mégis, sajnos saját tapasztalatból tudom, a kezdeti lelkesedés könnyen odavész a második, harmadik alkalom után, ha a 15-20 perces hatóidőre gondolunk, ami alatt, ha nem is kell mozdulatlanná dermedni, valahogy mégis behatárolja, mit tudunk csinálni.

Tudom, az a negyed óra lenne a pihenés ideje, mikor relaxálunk és kiélvezzük a házi wellness minden szépségét. Lenne, ha nem lenne a folyamatos sürgés-forgás otthon, este pedig már a csudának sincs kedve ezzel pepecselni, mikor aludni is lehet. Ha ismerős a helyzet, van egy jó hírem.

Van egy arcmaszk, aminek mindössze 5 perc a hatóideje, hatékonysága pedig nagyon meggyőző: a Maria Galland Purifiant D-Tox 68 maszkot teszteltem.

Maria Galland Purifiant D-Tox 68 Arcmaszk

Mire jó ez a készítmény?

Leírása szerint

„eltávolítja a faggyút, a szennyeződéseket és az az elhalt hámsejteket, illetve javítja a bőr textúráját”.

Valóban, természetes kaolin- és bentonite-tartalmának köszönhetően felszívja a felesleges zsírt és olajat a bőrről, így csökkentve a pórusok méretét, miközben a benne található ananász- és papayakivonat enyhe hámlasztó hatásával segíti az elhalt hámsejtek eltávolítását.

Kiszerelése

Tubusos kiszerelése nemcsak szép, de sokkal jobb is, mint a tégelyes változatoké: nem kell ujjal nyúlkálni a készítménybe, így sokkal higiénikusabb, és jóval kevésbé kell tartani attól, hogy beszárad. A kupakot azért mindig gondosan tekerjük vissza.

Első benyomás

Az arcmaszk világosbézs, közepesen sűrű, jól kenhető, krémes állagú. Illata kellemesen virágos, bár számomra picit enyhébb is lehetett volna.

Használata

A maszkot a megtisztított, száraz arcbőrre kell felvinni, egy mogyorónyi mennyiség elegendő, hogy vékony rétegben mindenhová eloszlassuk. Szemkörnyékre és a számra nem vittem fel, mivel ez egy agyagos bőrtisztító készítmény, nemcsak felesleges, de szemkörnyéken túlzottan szárító hatása is lehet.

Felvitelt követően enyhe csípő érzés tapasztalható, számomra ez egyáltalán nem volt sem zavaró, sem kellemetlen, ha ilyet érzel, ne ijedj meg, ez teljesen normális. A maszk valóban villámgyorsan megszárad, és ahogy szárad, a csípő érzés is múlik, miközben színe kivilágosodik. Húzódó érzés a hatóidő végén kezd jelentkezni, mikor már teljesen megszárad a maszk, de addigra már nedvesíthetjük is ujjainkat, hogy fellazítsuk, ismét kenhetővé tegyük, hogy ily módon átmasszírozzuk vele bőrünket. Ha ezzel is megvolnánk, langyos vízzel mossuk le a maradékot.

Maria Galland Purifiant D-Tox 68 Arcmaszk

Előnyök

Nagyon tetszett, hogy a enyhe hámlasztást nem dörzsis szemcsékkel kívánta elérni, helyette hámlasztó hatású növényi kivonatokat használ, melyek ugyanarra képesek, csak irritáció nélkül. Könnyen, dörzsölés nélkül, maradéktalanul eltávolítható, mintha csak egy arctisztítót öblítenénk le bőrünkről.

Pórusösszehúzó hatása is meggyőző volt, ugyanis nemcsak megtisztítja a bőrt, de azáltal, hogy felszívja a felesleges faggyút is róla, a pórusok látványosan kisebbek, „tisztábbak” lesznek. 

Eredmények

Használata után azonnal érezni lehetett, hogy arcom sokkal simább, puhább lett. Kombinált arcbőröm van, nálam nem jelentkezett a lemosás után semmilyen húzódó érzés tőle, de ettől még a hidratáló krémet nem hagytam le. Sőt, bátran mehet utána minden további arcápoló készítmény, amit használni szoktunk (például szérumok), megtisztított bőrünk sokkal jobban tudja hasznosítani ezek hatóanyagait is.

Volt, hogy reggel használtam a maszkot, amelyet követően egész nap érezhető volt, hogy kevésbé zsírosodik a bőröm, pórusösszehúzó hatása pedig azonnal látható volt. Valódi hatásához azonban érdemes legalább három-négy hétig alkalmazni, ennyi idő után már tapasztalható, hogy a rendszeres időközönként megtisztított arcbőrön kevesebb patti jelenik meg, pórusaink „tisztaságát” láthatóan fenntartja, bőrünk pedig általában véve üdébb, szebb lesz.

Mire figyelj?

Az ajánlás heti kétszeri használatot ír, de ezt jobb mindenkinek letesztelnie, ugyanis nem érdemes túlzásba vinni sem az agyagos maszkok használatát: ha túl intenzíven igyekszünk megszabadulni bőrünk zsírosságától, az csak még inkább faggyútermelésre ösztönözheti bőrünket, arra pedig semmi szükség. Ha úgy érzed, heti egyszer elég felkenni a maszkot, nos, örülj neki, legalább tovább ki tudod használni jótékony hatását.

Kiknek ajánlom?

Bár a készítmény leírása alapján minden bőrtípusra ajánlott, elsősorban a tág pórusú, zsíros és/vagy kombinált bőrűek számára lehet nagyon jó eszköz rá, hogy kordában tartsák pórusaik méretét, bőrük zsírosságát. Bőrtisztító, enyhe hámlasztó hatásának köszönhetően nemcsak a pórusok mérete, állapota javulhat, de a pattanások száma is csökkenhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top