Életmód

Megbüntették a fóti gyermekvárosért rappelő fiút

A fóti gyermekvárosban élő Dávid dalt írt az otthon bezárása ellen.
Kislőrincz Dávid

Vizsgálat indult Kislőrincz Dávid ellen, aki a fóti gyermekváros bezárása ellen rappelt. A 17 éves fiúnak büntetésből megtiltották, hogy iskola mellett dolgozhasson, az indoklás szerint az ő érdekében – tudta meg az RTL Híradója.

Egy, a hírműsornak nyilatkozó ismerőse azért aggódik, hogy Dávid utógondozása is veszélybe kerülhet otthonáért való kiállása miatt.

A különleges és speciális ellátást igénylő, a gyermekvédelmi ellátásban leginkább figyelemre szoruló gyerekek körül évek óta bizonytalan a helyzet Fóton. A speciális szükségletű gyerekeket folyamatosan pörgetik ki az intézményből, amelyben egyre kevesebb a nevelő is. Ősszel jó pár gyereket visszaküldtek eredeti gondozási helyére – a nevelők és szakemberek szerint vitatható módon.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Híradónak úgy nyilatkozott: az ellátást eddig is és ezután is folyamatosan biztosítják az ott élő gyerekeknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top