Életmód

Egy bajai nő most az 50. legidősebb ember a világon

112 éves, és jól van.

Hétfőtől a bajai Zsilinszki Veronika számít a világ ötvenedik legidősebb emberének. 1908. február 4-én született, hétfő este múlt 112 éves és 20 napos. A királykategóriában pár napos különbségek is számítanak: nála pár nappal idősebb csak az amerikai Stella Lennox (112 év 24 nap) és a szintén amerikai Christine Ireland (112 év 36 nap). 

Zsilinszki Veronika 112 éves (Forrás: iStock)

Zsilinszki Veronika a vajdasági Kevevárán született, gyermekkorában települt át szüleivel és két testvérével Bajára. Életében leginkább kétkezi munkát végzett, felnevelte fiát, jelenleg pedig unokája gondozza. Korábban nagyon szeretett táncolni, kertészkedni vagy olvasni, de egészségi állapota 110 felett már sok mindenben gátolja – írja a Magyar Hang. Az idős nőt tavaly meg is látogatta bajaszentistváni otthonában a város akkori polgármestere, Fercsák Róbert, az asszony pedig kifejezetten érdeklődő, jó kedélyű volt. Elmondta, még mindig érdeklik a nagyvilág dolgai, és szereti magát fiatalokkal körbevenni.

A legidősebb, életkorukat bizonyítani tudó emberek százas listája alapján a világ legidősebb embere jelenleg a japán Kane Tanaka (117 év 53 nap), a második pedig a francia Lucile Randon, azaz André nővér (116 év 13 nap).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top