Életmód

Milliókat keres, de törött a telefonja és inkább a szegényeknek adakozik a focista

„Volt, hogy éheztem, a mezőn kellett dolgoznom. Túléltem nehéz időket és fociztam mezítláb. Nem végeztem iskolákat és nem értek sok mindenhez, de azzal a pénzzel, amit most a focival keresek, embereknek segíthetek.”

Sadio Mané 27 éves szenegáli labdarúgó, jelenleg a Liverpool támadó játékosa. Az Év Afrikai Sportolója díját 2019-ben és 2020-ban is megkapta a középpályás. Pár hete egy lesifotó készült róla (itt látható), amelyen a rajongók azonnal kiszúrták, hogy Mané kezében egy törött IPhone telefon látható. 
 
Meg is kérdezték azonnal, hogy ez hogyan lehet? Hiszen a focista immár Európában rúgja a labdát és dollármilliókat keres minden évben. Azt válaszolta: „Igen, de miért is akarnék én tíz Ferrarit vagy húsz gyémántórát? Mit adnak ezek a tárgyak a világnak?” Majd hozzátette, az ő életében is voltak nehéz időszakok: volt, hogy éhezett, máskor egy mezőn kellett dolgoznia. 

focista szenegál jószívű példaértékű

Kép forrása: Wikipédia

„Túléltem nehéz időket és fociztam mezítláb. Nem végeztem iskolákat és nem értek sok mindenhez, de azzal a pénzzel, amit most a focival keresek, embereknek segíthetek. Építettem iskolákat, egy stadiont Szenegálban, biztosítottam ruhákat, cipőket, élelmiszert a nélkülözők számára. Szenegál nagyon szegény régiójában élőknek havi 70 eurós juttatást adok. Nincs szükségem luxusautókra, luxusotthonokra, utazásokra vagy magánrepülőre. Fontosabb számomra, hogy a rászoruló emberek is kapjanak abból, ami nekem megadatott.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top