Életmód

18 ezer üveg kézfertőtlenítőt próbáltak meg eladni, nem sikerült

Csúnyán megjárta egy testvérpáros, akik az interneten szerették volna eladni a koronavírus miatt hiánycikké vált kézfertőtlenítőiket.

koronavírus okozta járvány idején az egyik legjobban fogyó termék a kézfertőtlenítő. Egy amerikai férfi, Noah Colvin és testvére, Matt úgy gondolták, kihasználják a felvásárlási pánikot, és feltankoltak egy jó nagy készletet maguknak. Közel 18 ezer kézfertőtlenítőt vásároltak azért, hogy azokat eladják a koronavírus miatt többet fertőtlenítő amerikai lakosoknak.  

Fotó: Lauren DeCicca / Stringer/Getty Images

Fotó: Lauren DeCicca / Stringer/Getty Images

A testvérpár az Amazonon, többszörös áron szeretett volna megválni a készlettől, de pórul jártak, az oldalon ugyanis letiltották az eladásaikat. Hasonlóan jártak azok is, akik az eBayen szerettek volna megválni a kézfertőtlenítőktől és maszkoktól. Az Egyesült Államokban minden olyan terméket törölnek az online boltok, ami a koronavírus elleni védekezésben használatosak.

Miután az esetnek híre ment az interneten, a fiúk teljesen jogosan kaptak egy csomó fenyegető üzenetet. Végül úgy döntöttek, hogy a meggazdagodás helyett jó útra térnek, és ingyen felajánlják a rengeteg fertőtlenítőt azoknak, akik nem tudtak maguknak vásárolni.

Hazánkban sem jobb a helyzet, mint az Egyesült Államokban. Az internetes apróhirdetések között 4000 forintért is akad egy kis üveg kézfertőtlenítő, de a maszkokat is emelt áron próbálják eladni a nyerészkedők.

via

Koronavírussal kapcsolatos cikkek az nlc.hu-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top