Életmód

Garfield egy fakír hozzá képest: egy ételadagoló lett a cica legjobb barátja

Hanyatt fekve várja a finomságokat az ételadagolóból Luna, a torkos macska.

Lunát 5 hetes korában fogadták örökbe. Új családjának már volt egy macskája, Shayla, akitől rengeteget tanulhatott Luna, ám egy dologban nem utánozta őt: nem bírta kontrollálni az éhségét. Shayla elé ugyanis bármennyi ételt letehettek, csak akkor evett belőle, mikor éhes volt, ám a haspók Lunánál ez a módszer nem jött be: folyamatosan degeszre ette magát a kint hagyott kosztból.

Hanyatt fekve várja a finomságokat az ételadagolóból Luna, a torkos macska. Forrás: Facebok Tarin Tanner

Hanyatt fekve várja a finomságokat az ételadagolóból Luna, a torkos macska (Forrás: Facebok Tarin Tanner)

A pöttöm cica mohósága miatt hihetetlenül gyorsan elhízott, amire az állatorvos is felhívta a család figyelmét. Úgy döntöttek, szigorúbb étrendre kötelezik a macskát, aminek persze a megszállott Luna nem igazán örült. Végül egy automatikus ételadagoló jelentette a megoldást, ami napi ötször kisebb adagokat ad a cicának. Luna először bizalmatlanul fogadta az új szerkezetet, ám amint rájött, hogy ételt kap tőle, azonnal beleszeretett.

Azóta legtöbb idejét az adagoló előtt tölti, nehogy lemaradjon a napi adagokról, bár egy ideje már fejből tudja, milyen időpontokban számíthat a finomságokra. Ilyenkor az adagolóhoz megy, és hanyatt veti magát a kis hedonista.

(via)

Olvass még több cuki cicáról az nlc-én

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top