Életmód
Szponzorált tartalom

Gondold újra: zöldségek tészta formában – így színesítheted zöldségekkel az étrendedet

Imádod a tésztát, de szeretnéd az alakodat karbantartani? Vagy egyszerűen csak új, izgalmas ízeket, ételeket próbálnál ki? Kóstold meg a zöldségekből készült tésztákat!

Ha tésztarajongó vagy, jó eséllyel sokféle receptet ismersz, ami a szószokat, mártásokat, pestókat illeti, és azt is tudod, hogy a tészta minősége meghatározza az étel élvezeti értékét is. Most olyan tésztákat mutatunk, ami egészen új szintre emeli a tésztaételekről alkotott elképzeléseidet!

Zöldségek tészta formában

Egyre többen étkezünk gluténmentesen, és azt is sokan felismerték már, hogy a szénhidrátok mennyiségének csökkentése előnyös egészségügyi hatásokkal járhat. Akár ételallergia, akár diéta miatt, vagy egyszerűen kulináris élvezetből próbálod ki a zöldségekből készült tésztákat, biztos, hogy új dimenziókat nyitnak meg a gasztronómiában. A Bonduelle sárgarépás-vöröslencsés, zöldborsós-cukkinis és csicseriborsós-kukoricás tésztái nemcsak a szemednek, hanem az ízlelőbimbóidnak is felüdülést hoznak.

A színes-illatos tészták 100 százalékig zöldségekből készültek, így vitaminokban és ásványi anyagokban is bővelkednek. Emellett magas fehérje- és rosttartalommal bírnak, serkentik az emésztést, és az alakodnak is jót tesznek. Sőt, a tavaszi méregtelenítés idején is bátran fogyaszthatod őket, hiszen mesterséges adalékanyagtól, színezéktől, tartósítószertől mentesek.

Miért jó, ha sok zöldséget eszel?

Attól függően, hogy melyik zöldséges tésztát választod, igazi vitaminbombát tálalhatsz. A sárgarépás-vöröslencsés tészta gazdag béta-karotinban, amit a szervezetünk A-vitaminná alakít – ami a szemünk egészségéhez nélkülözhetetlen –, valamint erősíti az immunrendszert. A vöröslencse bővelkedik omega-6-zsírsavakban, és a női hormonháztartásra is jó hatással van.

Gondold újra: zöldségek tészta formában - így színesítheted zöldségekkel az étrendedet

A zöldborsó gazdag B- és C-vitaminban, segít kiegyenlíteni a vérnyomást, természetes gyulladáscsökkentő és emésztésserkentő. A cukkini a szervezetben pangó víz eltávolításában segíthet, emellett B9- és C-vitaminban gazdag, valamint az emésztésedre is jó hatással van. A csicseriborsót a cukorbetegek is fogyaszthatják, csökkenti a vér koleszterinszintjét, és kimerültség esetén is energiával tölt fel. A kukorica nagy mennyiségben tartalmaz foszfort, ként, folsavat, káliumot, kalciumot és magnéziumot, jót tesz a női szervezetnek és az agyunk egészségét is védi.

Izgalmas és egészséges ételek kevesebb, mint 10 perc alatt

Ha a párolt, a nyers és a sült zöldségeket már unod, de az egészséges táplálkozásról nem szeretnél lemondani, a zöldségekből készült tésztákkal igazán színessé tehetsz egy hétköznapi ebédet, vacsorát is. Kevesebb, mint 10 perc alatt készre főzheted a tésztákat, amiket aztán ínycsiklandó mártásokkal tálalhatsz. A zöldséges tésztákhoz jól illik a kakukkfüves-paradicsomos mártás, valamint a cukkinis-tejszínes szósz is.

Az előfőzött tésztát jénai tálba is halmozhatod: önts rá tésztaszószt, gazdagítsd főtt gombával, vagy ha ahhoz van kedved, leheletvékony pármai vagy serrano sonkával. Az egészre reszelj Grana Padano vagy parmezán sajtot, és tedd a sütőbe 5 percre, hogy az ízek még jobban összeérhessenek.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top