Életmód

Szintet lépett a koronavírus miatti vásárlási láz

Van, aki pár naponta 50-60 ezer forintot költ a webshopokban. Közben egy új termékcsoport kezd népszerű lenni.
Koronavírus, bevásárlás

Bár többször is óva intette a lakosságot a felelsleges készletfelhalmozástól az Országos Kereskedelmi Szövetség, egyelőre mégsem akar szűnni a koronavírus miatti vásárlási láz. Ezért történik meg az, hogy bizonyos termékcsoportokból ideiglenes készlethiány lép fel a nagyobb üzletekben – mondta el a hvg.hu-nak Vámos György, a szervezet főtitkára. Hozzátette ugyanakkor: az ország élelmiszer-ellátása nincs veszélyben, és józan emberi számítás szerint nem is lesz, hiszen a bevezetett korlátozó intézkedések élelmiszerboltokra nem vonatkoznak.

Egy debreceni webshop tulajdonosa ugyanakkor arról számolt be a lapnak, hogy bár futáraik folyamatosan dolgoznak, egyszerűen nem tudják követni az iramot, hiszen van, aki 2-3 naponta rendel tőlük 50-60 ezer forint értékben.

A pánikszerű felhalmozás persze rendesen leterheli a kereskedőket és a beszállítókat, sok helyen ezért nem is az áru-, hanem a munkaerőhiány kezd problémát okozni. Ahogy mi is megírtuk hétfőn, a Tesco például már ideiglenes munkavállalókat toboroz.

Vámos György arra számít, hogy hamarosan egy kiegyensúlyozottabb időszak következik, bár nyilván nagyobb lesz a forgalom. Az Inforádóban pedig arról is beszélt, hogy egy újabb termékcsoport kereslete ugrott meg: egyre több otthoni munkavégzéshez és tanuláshoz szükséges munkaeszközt vesznek az emberek, így például táblagépet, laptopot, mobiltelefont, nyomtatót.

Az Extrem Digital adatai szerint pedig sokan vásárolnak kenyérsütő gépet, gőztisztítót és otthoni sportszereket, például futógépeket is.

A legfrissebb koronavírus-hírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top