Életmód

Meghalt egy olasz orvos a koronavírusban, mert nem kapott kesztyűt

Életét vesztette egy olasz orvos a koronavírus-fertőzés következtében. Marcello Natali utolsó interjújában arról beszélt, hogy kesztyű nélkül kellett dolgoznia, mert a védőfelszerelés elfogyott.

Kesztyű nélkül dolgozott, ezért belehalt a koronavírus-fertőzésbe egy 57 éves olasz orvos. Marcello Natali a szülővárosa, Codogno kórházában dolgozott. Miután a koronavírustesztje pozitív lett, kórházba szállították, kétoldali tüdőgyulladása lett. Milánóban próbálták megmenteni az életét, de az orvosai nem jártak sikerrel – számol be az hvg.hu

Marcello Natali megbetegedését valószínűleg az okozta, hogy kesztyű nélkül kellett ellátnia a betegeit. Az orvos erről egyik utolsó interjújában beszélt az Euronewsnak. Natali elmondta, hogy Codogno térségében az orvosok csaknem fele karanténban vagy betegként kórházban volt, és nem volt elég felszerelésük a betegek ellátására, ahogy az egész koronavírus-járványra sem.

 Paolo Pedrini, az olasz orvosok szövetségének egyik tagja arról mesélt, hogy a kórházakban háború zajlik. Csak Bergamo tartományban 600 orvosból 110 beteg. A helyzet csak romlani látszik, Olaszországban ugyanis napról napra nő a megbetegedések és halálozások száma. Szerdán 475 elhunytat regisztráltak, és összesen 36 ezer beteget tartottak nyilván.

Aktuális híreink a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top