Életmód

Így ellenőrizd, helyesen mostál-e kezet

Már láttunk néhány videót a helyes kézmosásról, de vajon tényleg betartjuk a tökéletes kézmosás mind a hat lépését? Itt ellenőrizheted!
koronavírus, kézmosás

Ugye, hogy mindannyian megnéztük már azt a videót, amelyet a Semmelweis Egyetem készített a helyes kézmosásról? Ha még nem tetted meg, feltétlenül pótold ide kattintva, aztán gyere vissza, mert mutatunk még egy videót, amelyben egyértelműen láthatod, valóban helyesen mostál-e kezet és sikerült-e eltávolítanod minden szennyeződést, kórokozót, bacit. 

A spanyol videón a hófehér gumikesztyű az árulkodó, jól mutat rajta az ételfesték. Ennek köszönhetően láthatod azt is, melyek a kezednek azok a területei, amik kvázi mumusnak számítanak kézmosáskor. Engem teljesen megdöbbentett, milyen könnyű elfelejtkezni az ujjaink felső részéről, arról már nem is beszélve, hogy a hüvelykujjunk az esetek nagy többségében tényleg olyan, mint egy táncparketten petrezselymet áruló lányka.

Nézd meg, érdemes:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top