Életmód

Adatelemzők, tudósok és zenészek raktak össze zenéket a megfelelő kézmosáshoz

A különleges albumért befolyó pénzzel egy idősek egészségügyi ellátásért dolgozó szervezetet támogatnak.

A koronavírus világjárvánnyá válása óta számtalan pozitív kezdeményezést lehet látni, amelynek keretében cégek, szervezetek vagy épp magánemberek ajánlják fel a pénzüket, szaktudásukat vagy épp termékeiket, hogy segítsenek. Segítsenek a betegekért küzdő orvosoknak és ápolóknak, segítsenek a mindennapi élethez nélkülözhetetlen területeken dolgozó eladóknak, pénztárosoknak, kamionsofőröknek, szemeteseknek, buszvezetőknek, na meg persze a számtalan otthonaikban ragadt embernek, akiknek home office-ból kell megoldania a munkát, gyerekeik taníttatását, ügyintézést, egyebeket. 

Egy biztos, mindenki hozzájárulhat a koronavírus elleni védekezéshez, ha betartja a járványveszély enyhítését célzó lépéseket, azaz ha csak teheti, nem mozdul ki otthonról, maszkot visel és rendszeresen és alaposan kezet mos

zenei kollektíva gyártott számokat a tökéletes kézmosáshoz

A különleges albumon található számok mindegyike egy alapos kézmosás idejéig tart (Fotó: Getty Images)

A különleges összeállítást a Bandcamp zenemegosztó oldalon lehet meghallgatni és megvásárolni. A Songs to Wash Your Hands To virtuális albumért becsületkasszás alapon mindenki annyit fizet, amennyit megfelelő összegnek érez. A készítők a befolyó pénzzel az idősek és fogyatékkal élők egészségügyi ellátását biztosító Medicare Rights Centert támogatják. A különleges helyzetre való tekintettel pedig a Bandcamp elengedi az ilyenkor szokásos jutalékát, hogy az egyes számokon dolgozó zenészeknek is több jusson ezekben a bizonytalan időkben. 

Az albumon legalább egy magyar is szerepel: Planetdamage, azaz Bari Máriusz, aki korábban az nlc-nek is nyilatkozott technológiával és a jövővel kapcsolatban.

Isaac Schankler zenész felhívására a CDM zenei magazin oldalán akadtam rá – mondta a főleg ipari és zajzenében utazó Planetdamage. – A feladat annyi volt, hogy gyártsunk egy 20 másodperces zenét, ami alatt pont kezet lehet mosni, ez egybevág az amerikai járványügyi központ, a CDC (és az összes többi járvány-, és egészségügyi szerv) iránymutatásával. Érdekes zenei próbálkozásokat lehet találni az anyagon, talán Olivia Kieffer és Marco Trovatello dolgai működnek majd a legjobban a hidegebb elektronika kedvelői számára – ez mondjuk Trovatello esetében nem is meglepő, hiszen ő civilben az ESA európai űrügynökség kommunikációs felelőse.”

A zenész elárulta, hogy az általa összeállított zene címe, a 20HP a 20-second Handwashing Protocol önkényes rövidítése, az anyag alapját nem meglepő módon egy kézmosás hangjai szolgáltatják.

„Ez egy heves, staccato kézmosás, ha mind a hét lépést be akarom iktatni, szó se róla!” – tette hozzá Planetdamage. 

További híreink a koronavírussal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top