Életmód

Koronavírus Szlovákiában: húsvétkor korlátoznák az utazást

Vasárnap is tovább nőtt az új típusú koronavírussal diagnosztizáltak száma Szlovákiában, ahol a húsvét idejére utazási korlátozások bevezetését tervezi a kormány.

Szlovákiában vasárnap újabb 14 személynél diagnosztizálták a Covid-19 betegség kórokozóját, és így 485-re emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma vasárnap délig. Ezt Marek Krajcí, a szlovák egészségügyi miniszter jelentette be.

Az országban az elmúlt héten az újonnan regisztrált fertőzöttek száma megközelítette a napi 30-as átlagot, de a hét második felétől az újonnan diagnosztizáltak száma némileg lassabb ütemben nőtt, pénteken 24, szombaton pedig 21 volt. Vasárnap délig összesen már 15 155 vírustesztet végeztek el, ezek közül 14 670 bizonyult negatívnak. Jelenleg 171 személyt kezelnek kórházban, közülük hármat intenzív osztályon. A kórnak egyelőre nincs hivatalosan elismert halálos áldozata, eddig nyolc beteg felgyógyulását erősítették meg.

Hiába várt

Utazási korlátozásokat vezetnének be Szlovákiában (Illusztráció: Profimedia)

Április 8-tól 13-ig, vagyis a húsvéti ünnepek idejére utazási korlátozásokat akar bevezetni Szlovákiában a kormány, erről hétfői ülésén hoz döntést a kabinet – jelentette be vasárnap Igor Matovic kormányfő, aki a tervezett intézkedést azzal indokolta, hogy az ünnepek idején szokásos találkozások „tűzgyújtói lehetnek a járvány terjedésének.” Az utazási korlátozás nem vonatkozna a munkába járásra, a bevásárlásra, az orvoslátogatásra, illetve néhány másik kivételre.

Legfrissebb hírek a koronavírusról az nlc-n:

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top