Életmód

Népes ivászaton vett részt 40 orvostanhallgató Japánban,18-an megfertőződtek

A kórház igazgatója megbocsáthatatlan ostobaságnak nevezte a történteket.

Negyven orvostanhallgató is részt vett Japánban egy népes ivászaton, minek következményeként 18-an koronavírus-fertőzést kaptak – adta hírül kedden a Reuters brit hírügynökség.

A leendő orvosok Japán egyik legtekintélyesebb egészségügyi intézményében, a Keio Egyetemi Kórházban dolgoznak. A kórház igazgatója „megbocsáthatatlan ostobaságnak” bélyegezte a történteket.

A mulatozás március 26-án folyt Japán fővárosában. Tokió polgármestere, Koike Juriko pont előző nap felszólította a lakosságot, hogy maradjon otthon és tartózkodjon a népes összejövetelektől.

A japán fővárosban a járvány ellenére csaknem változatlanul zajlik az élet. A vonatok ugyan valamivel kevésbé zsúfoltak, de most is sokan utaznak rajtuk, és nagyon kevesen dolgoznak otthonról, a döntő többség továbbra is bejár a munkahelyére.

Keddi adatok szerint már négyezer fő felett van a bizonyítottan koronavírussal fertőzöttek száma, a kór miatt csaknem százan haltak meg Japánban.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top