Életmód

Sofőr volt, most kukásautót vezet a járvány miatt

A járványhelyzet most mindenkitől hatalmas rugalmasságot igényel. Sokan, akik elvesztették a munkájukat, kénytelenek más szakmában próbálkozni. Csakhogy már nem sok működőképes szakma maradt, ráadásul egy részük veszélyes most az egészségre.
karrierváltás

Tamasics Gábor autószállító cégnél sofőr lassan tizenöt éve, ám az autógyárak leállása miatt flottájuk nagy része is áll. Ez a helyzet szülte, hogy ideiglenesen átült egy szemétszállító pilótafülkéjébe. A kényszerű karrierváltásról a kisalföld.hu számolt be.

Tamasics Gábor most kollégáival bejárja Győrt, ürítik a szelektív hulladékgyűjtőket és a háztartási hulladékkal teli edényeket is. „Emberfeletti az a munka, amit a kollégák nap mint nap elvégeznek. Most látom igazán, hogy min mennek keresztül” – mesélt első benyomásairól a lapnak.

„Azóta, hogy sokkal többen vannak otthon, a szemét mennyisége is megnőtt. A járvány hazai megjelenése és a korlátozó intézkedések bevezetése óta mintegy 30 százalékkal lehet több” – mondta Tamasics Gábor.

„Korábban azt hittem, csak be kell ülni az autóba, a fiúk hátul feldobálják a kukákat és ennyi, de ennél sokkalta nehezebb. Mindenre nagyon oda kell figyelni. A parkoló autók is – amikből most sokkal több van a házak között – nehezítik a munkát.”

„Szeretném felhívni a figyelmet ennek a munkának a fontosságára. Arra, hogy ha nem vinnénk el a szemetet, egy hónap múlva embertelen körülmények között kellene élnünk mindannyiunknak” – fogalmazott Gábor.

„Jó lenne, ha az emberek figyelnének arra, hogy ne nehezítsék, hanem segítsék a szemétszállítók dolgát. Például csavarják le a palackok kupakját, mert egyébként nem tudja a gép összepréselni azokat. Fontos lenne, hogy szelektíven gyűjtsük a szemetet és ezekbe a gyűjtőkbe tényleg csak olyan dolgok kerüljenek, amik oda valók. Arra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy az edény mellé lerakott szemetet a kukások nem szedhetik össze.

nlc.kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top