Életmód

Kedvenc autójában temették el a dél-afrikai politikust

Ez volt az utolsó kívánsága, teljesítették.

Koporsó helyett kedvenc Mercedesében helyezték végső nyugalomra Tshekede Bufton Pitso dél-afrikai politikust. Az Egyesült Demokratikus Mozgalom egykori vezetője néhány nappal ezelőtt épp az autójához tartott, amikor elhunyt.

A néhai üzletembernek valaha egy egész luxusautó-flottája volt, azonban idővel kénytelen volt eladni a járműveket. Az 1990-es évjáratú E500-as Mercedest használtan sikerült megvennie, és bár közlekedni már nem tudott vele, szívesen üldögélt benne az autórádiót hallgatva. Családjának pedig azt mondta, ha eljön az idő, ebben az autóban akar nyugodni. Teljesítették a kívánságát.

Tshekede Bufton Pitso

Tshekede Bufton Pitso temetése (Fotó: Facebook)

A szokatlan temetést nem volt egyszerű megszervezni. Jókora sírgödröt kellett ásni, amibe a jármű belefér, szükség volt egy speciális rámpára, de a papírmunka sem maradhatott el.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások dacára is sokan megjelentek a szertartáson, hogy utolsó útjára kísérjék a politikust.  

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top