Életmód

Egy idős lakó „kiszökött”, a polgármester teljes kijárási tilalmat tervez

Nem mindenki fegyelmezett.

„Tegnapi napon a Margaréta otthon egyik lakója kiszökött és elment vásárolgatni – fogalmaz kissé komikusan Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere Facebook-oldalán. Mint írja, visszaérkezésekor azonnal elkülönítették az illetőt a többiektől, karanténba helyezték. Tény, hogy az idősotthonban kijárási és látogatási tilalom van – de azért sokan furcsállják ezt a hangvételt. Igaz, más hozzászólók meg nagyon is támogatják a szigorítást.

„Az ilyen magatartás súlyosan veszélyeztet másokat is. Az esettől teljesen függetlenül már megrendeltük a koronavírus teszteket, jövő héten az idősotthon összes dolgozóját teszteljük. El szeretnénk kerülni azt a tragédiát, amely a budapesti otthonban bekövetkezett – írja a polgármester. Hozzáteszi: – Tegnapi napon a nyugdíjasházainkban lakó időseknek írtam egy levelet, szívhez szólóan kérlelve őket a felelősségteljes együttműködésre. Akkor még úgy gondoltam, hogy a korosztályuk iránti tiszteletből nem élek jelenlegi jogommal, és nem rendelek el városi szinten teljes kijárási tilalmat a 65 év felettiek számára. Ez az eset rávilágított arra, hogy ezt újra kell gondolnom, mindannyiunk érdekében.”

Mint mondja, a Város Gondoskodó Szolgálata el tudja látni az érintetteket a létfontosságú árukkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top