Életmód

Bezárhat Budapest egyik leghíresebb kávézója

A Ráday utcában működő Jedermann 8 dolgozójától volt kénytelen megválni, támogatásra pedig bizarr ok miatt nem jogosultak.

Tíz év után bezárhat Budapest egyik leghíresebb kávézója, a Ráday utcai Jedermann, amelyet pár éve a világ legjobb 30 dzsesszbárja közé választottak, turizmus-szakértők pedig Budapest 60 emblematikus helye közé sorolták.

A tulajdonos-ügyvezető, Boskovics Gábor a Munkások Újságának mondta el, hogy nyolc munkatársukat is kénytelen voltak elbocsátani, mert nincs miből bért fizetni. A koronavírus-járvány és a korlátozások 90 százalékkal vetették vissza a forgalmukat.

Reménykedtek a kormány bértámogatási programjában, de furcsa módon ők nem jogosultak rá. Csak olyan vállalkozásokra vonatkozik, amelyek forgalma legalább 15, de legfeljebb 50 százalékkal csökkent.

A tulajdonos azt mondta, leginkább a munkájukat veszített embereknek kellene a segítség. „Két munkatársam is kénytelen albérletét feladni, egyikük kisgyermekét egyedül nevelő anyuka. A többiek talán a májust kihúzzák majd még. És utána? Vagy van közöttünk egyetemista, aki nem jogosult munkanélküli segélyre mert nappali tagozatos. Vele mi lesz?” – tette fel a kérdést Boskovics Gábor, aki szerint a külföldön bevált, azonnali anyagi segítséggel kellene az embereket támogatni.

(Kiemelt kép: Facebook/Jedermann Budapest)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top