Életmód

Fotók: 500 új kerékpárt kaptak a magyar kórházak

A cél az volt a nagyszabású felajánlással, hogy azoknak a kórházi dolgozóknak segítsenek, akik egyébként tömegközlekedési eszközökkel járnak a munkahelyükre.

A több mint 500-as kerékpárflotta egy része a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség felajánlása a Szent László Kórház azon dolgozóinak, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy saját autóval közlekednek a munkahelyükre. Ám a bicikli még mindig jóval biztonságosabb közlekedési eszköz a tömegközlekedésnél: főleg, ha például a hazai járványkezelés egyik központjának számító Szent László Kórház dolgozóinak koronavírussal szembeni védettségéről van szó. Arról nem is beszélve, hogy a kerékpározás sportolási lehetőséget is nyújt az egészségügyi alkalmazottaknak.

Ugyanakkor bicikliadományból bőven jut a többi magyar egészségügyi intézmény munkatársainak is. 

(Bár azt halkan hozzátesszük, hogy kimutatták: biciklizés közben akár 10-15 méterre is eljuthat a koronavírus, ezért a kerékpár is csak bizonyos feltételek és óvintézkedések mellett jelent hatékony védettséget a koronavírussal szemben.)

Ötszázötven kerékpárt kaptak a hazai kórházak - Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ötszázötven kerékpárt kaptak a hazai kórházak – Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

Benyó Balázs, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség elnöke a Szent László Kórház előtt tartott sajtótájékoztatón 2020. április 17-én. A Maketusz ötszázötven kerékpárt ajánlott fel a hazai kórházaknak, ebből húszat a Szent László Kórháznak. A kerékpárokkal azokat az egészségügyi dolgozókat segítik, akik tömegközlekedéssel járnak a munkahelyükre. - Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Benyó Balázs, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség elnöke a Szent László Kórház előtt tartott sajtótájékoztatón 2020. április 17-én. A Maketusz ötszázötven kerékpárt ajánlott fel a hazai kórházaknak, ebből húszat a Szent László Kórháznak. A kerékpárokkal azokat az egészségügyi dolgozókat segítik, akik tömegközlekedéssel járnak a munkahelyükre. – Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Még több jótékonysági akció a koronavírus idején az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top