Életmód

Megalázták az anyát, mert négyéves lánya még nem szobatiszta

Az Instagram-oldalán fakadt ki, mert úgy érzi, rajta csattan, hogy lánya lassabban fejlődik, mint a kortársai.
kislány szobatisztaság anyuka vallomás

Sofia egyáltalán nem olyan, mint a vele egykorú gyerekek. Sőt, ha őszinte akarok lenni, még a testvéreihez képest is lassabban fejlődik” – nyilatkozta a Daily Mail című brit bulvárlapnak a négyéves Sofia édesanyja, Laura Mazza. A 33 éves, három gyerekét egyedül nevelő édesanyát azután kereste meg a lap, hogy a nő Instagram-oldalán hosszú bejegyzésben kelt ki egy szülőtársa ellen, aki állítása szerint megalázta őt, csak azért, mert kislánya még nem szobatiszta.

„A gyerekeink együtt játszottak a minap, akkor árultam el neki, hogy Sofia még nem szobatiszta. A másik anyuka nem mondott semmit, de az arckifejezéséből pontosan tudtam, mire gondol: látszott a szemén, hogy nemtörődöm, felelőtlen és lusta anyának gondol, aki még a szobatisztaságra sem volt képes megtanítani a gyerekét.”

Laura posztjából egyébként kiderül, hogy a kis Sofia minden fontosabb mérföldkövet lassabban ért el, mint a testvérei az ő korában, vagy a kortársai. „Sokáig nem tudott felülni, se járni, de aztán szép lassan ezeket is megtanulta. Időről-időre orvoshoz vittem őt, de mindig hazaküldtek azzal, hogy ne siettessem a dolgokat, majd megtanulja, ha készen áll rá” – írta az anyuka, akinek meggyőződése, hogy lánya az autisztikus spektrumon van.

„Nem szereti a kortársait, sokkal szívesebben játszik vagy üldögél egyedül. A hangos zajok megrémítik, ha ilyet hall, mindig eltakarja a fülét” – magyarázza, majd hozzáteszi, legyen bármilyen különc is, imádja kislányát úgy, ahogy van.„ Az esetek többségében a többi szülő reakciója sem zavar. Ez a mostani talán azért volt kivétel, mert úgy éreztem, engem tesznek felelőssé azért, hogy Sofia egy picit le van maradva a többiekhez képest.”

Olvass még többet a szobatisztaságról az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top