Életmód

Drágulás és szigorú ülésrend lesz a buszokon

Új fertőtlenítési protokoll és szigorúbb szabályok lesznek a különjárati buszokon.

A koronavírus-fertőzés megelőzése érdekében új vírusmentesítő tisztasági és egészségügyi protokollt dolgoztak ki a különjárati buszok cégeinek a NiT, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – hangzott el a TV2 Tények című műsorában.

Mostantól szórópermettel, vírusölő szerrel fertőtlenítik a különjárati buszokon a a kapaszkodókat, a karfákat, az üléseket, és a biztonság kedvéért még a csomagteret is. Emellett kézfertőtlenítőszereket és maszkokat is elhelyeztek a buszokon, amiket kötelező is az utasoknak használni.

Kidolgoztak egy ülésrendet is a távolság betartása érdekében, ez viszont drágulást jelent, amit az utasok kénytelenek lesznel megfizetni.

“Több napig tartó végettséget is jelenthet a fertőtlenítés a buszok fedélzetén, de nem olyan hatékony az, mint a repülőgépeken, mivel az utasok gyakran fel- és leszállnak” – mondta el Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének ügyvezető főtitkára a műsornak.

A busz fertőtlenítését akár a sofőr is el tudja végezni könnyen és költséghatékonyan.

Új világ jött el a közlekedésben is.

Új világ jött el a közlekedésben is. (Fotó: Unsplash)

Tudj meg többet a fertőtlenítésről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top