Életmód

Mezítláb járja be a világot a brit utazó

A 44 éves brit világutazó mezítláb járja az országokat, és csak akkor vesz föl cipőt, ha nagyon muszáj.
mezítlábas világutazó

Egy 44 éves angol férfi mezítláb utazza be a Föld országait. Ian Oliver ha teheti, nemcsak a természetben, hanem a városokban is lábbeli nélkül sétálgat.

A Barefoot Backpacker néven ismert világutazó azt mondja, felnőtt korára úgy érezte, cipőben túlságosan felmelegszik a lába, ezért fokozatosan váltott a mezítlábas életformára. Állítja, ez mentálisan is jót tesz neki, mert nagyon megnyugtató dolog érezni a különböző felületeket a lába alatt, és jobban odafigyel arra is, hová lép.

Cipőt csak akkor vesz fel, ha havazik vagy nagyon mostoha körülmények között kell sétálnia. Ilyen, ha sziklás vagy apró kavicsos a terep, esetleg szúrós növények között jár, de esőben is nagyon zavaróak tudnak lenni a talpához ragadó apró kődarabok.

Emellett van egy lábfejre kötheti kis horgolt lábtyűje, ami úgy néz ki, mintha szandál lenne a lábán, de a talpa továbbra is szabadon marad. Ezt a trükkös lábbelit akkor szokta használni, ha mezítláb nem engednék be valahová, például étterembe. Általában senkinek sem szúr szemet, hogy mezítláb van.

(Metro)

(Kiemelt kép: Facebook/Barefoot Backpacker)

További cikkek világutazókról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top